Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Златен медал, „ Златен Орфей” и номинирани за голямата награда Гран При за ФА „Гъдулица"

ФА „ Гъдулица” е един от десетте фолклорни състава , които са номинирани за голямата награда Гран При и парична премия от 18 Национален шампионат по фолклор „Еврофолк 2014„, който ежегодно се провежда във Велико Търново.


Free Joomla ExtensionsАнсабълът бе удостоен със златен медал и „ Златен Орфей” в шампионата. ФА „ Гъдулица „ е най-младата фолклорна формация в Казанлък, създадена през месец ноември 2013 година. За този кратък период от време хорът и оркестърът на формацията вече имат своето определено място в културния живот на Казанлък и региона. На 5 юли ансабълът ще вземе участие в Европейския шампионат по фолклор в Несебър, където всъщност ще си оспорва голямата награда Гран при на фестивала.

С дипломи, грамоти, златен медал и Откритие на фестивала във Велико Търново бе удостоен и солистът на формацията Антов Гудов.XVIII Старопланински събор “Балкан фолк 2014” се провежда в рамките на Музикални празници “Евро фолк 2014” – Светът е телевизия. Музикалните празници се провеждат в различни градове и държави на Европа през цялата  2014 година и сa под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали.Музикалните празници “Евро фолк 2014” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк 2014” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор “Балкан фолк”.В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.