Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

69 броя нови книги за Детско-юношеския отдел на ОБ "Искра"

ОБ Искра Книги

В Общинска библиотека "Искра" със средства от библиотечния бюджет бяха купени първите нови книги за тази  година за Детско-юношеския отдел на културната институция. Нови заглавия 69 броя на стойност  над 490 лева. Това е и израз на нов подход в комплектуването на библиотечния фонд.

Сред новите постъпления има книжки от поредиците "Опознавам света" - енциклопедии за най-малките на различни теми; "Четем, играем и растем" - книжки с играчка автобус или камион, първи книжки - първи кубчета /комплект от картонени книжки с форма на кубчета/, книжки пъзели, първи картинки - първи думи - първи пъзели /комплект от книга и два пъзела с елементи/ ; "Звуците около нас" - книжки с весели разкази за животни, озвучени със смартфон и други.

Голяма част от книгите са за най-малките библиотечни посетители- бебетата от новата територия за тях - "Библиотека на бебетата".

 Изданията изпълняват и функцията да подпомогнат родителите в избора на подходящи книги за малките палавници, но и да спестят средства на младите семейства с финансови затруднения. Съвсем скоро те ще могат да се ползват на място или да се заемат за прочит у дома.

С този анонс библиотеката напомня, че всеки ден е отворена за бебенца и техните майки и татковци в уютния Детски отдел. А дните вторник и четвъртък в часовете от 11до 13 е и място за социални контакти на младите родители и децата, особено при лошо време.

Попълнението от книги стана благодарение и  на провеждането на благотворителното Коледно ателие "Весела Коледа" за картички и рисунки. Децата, които твориха, участваха с много отговорност и с настроение, защото знаеха, че техният труд ще е в полза на децата-читатели. Така с консолидирани усилия бяха постигнати невероятни резултати- над 200 продадени картички станаха посланици на каузата детско четене.

Нека направим бегъл анализ на приноса по учебни структури и населени места:

Участници от ДГ, които се включиха за пръв път: ДГ „Ю. Гагарин” , ДГ „Буратино” и ДГ „Снежанка”.

Най-масово участие, по три групи, имаше от ДГ „Ю. Гагарин” и  ДГ „Здравец”,

ДГ „Слънчице”, ДГ „Славейче”, ДГ „Пчелица”, ДГ „Еделвайс”.

Участници от училищата от община Казанлък – ППМГ „Н. Обрешков”,  ОУ „Мати Болгария”, ОУ „Н. Вапцаров” и ОУ „Г. Кирков” и ученици с ресурсен учител г- жа Деница Милчева.

ДЦДУ – две групи, ОДК „Св. Иван Рилски” – школа по изобразително изкуство „Живопис” с ръководител Г. Иванова.

Народни читалища:

НЧ „Х. Димитър – 1927” - с. Кънчево, НЧ „Цв. Радойнов – 1885” – гр. Крън, НЧ „Просвета – 1904” – с. Овощник, НЧ „Звезда – 1918”  - с. Х. Димитрово.

Ателието стартира на 20 ноември, а приключи на 15 декември 2017 г..

Много родители , заедно със своите деца, се включиха в качестното си на доброволци в изработване на коледни картички  и  рисунки.

Общ брой участници – 450. Това са нашите доброволци и помощници в осъществяването на благотворителния базар, за което изключително им благодарим.

ОБ Искра Книги