Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„До Европа и обратно” в Стара Загора

„До Европа и обратно” – с това мото възпитаници на НГПИД „ Акад. Дечко Узунов” откриха изложба в залите на Художествената галерия в Стара Загора. Инициатори на тази художествена проява са европейския информационен център Европа Директно – Стара Загора и Общинския офис в Казанлък. Изложбата  представя подбрани творби, тематично свързани с европейските проекти, в които са участвали възпитаници на гимназията и с идеята на 2013 година – обявена за Европейска година на гражданите. Тема, която поради специфичността на 2014 година – предстоящите избори за Европейски парламент и институционални промени – Европейската комисия счита, че би било подходящо да продължи през настоящата година.Свои творби в „До Европа и обратно”  са представили   участниците  в европейски  проекти – възпитаници на гимназията - художници, дизайнери и лютиери, част от които днес продължават висшето си образование в Европа. В 25 рисунки те са представили  емоциите, които са ги водили, впечатленията им  за най-северната точка на Норвегия, обичаите и традициите на част от европейските народи.

Вече 10 години Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" - Казанлък работи успешно по европейски проекти в областта на образованието. В тези проекти са ангажирани както учителите в гимназията, така и техните ученици и всички успехи в тези проекти се дължат на тях. Един от двигателите на тези проекти е преподавателят в гимназията Стефка Дамянова, разказва директорът на Художествената гимназия Петя Минекова.

Изложбата „До Европа и обратно” бе показана за първи път в Казанлък през месец декември 2013 година. Изложбата може да стане пътуваща, такава е нашата идея, споделя Минева.

За седма поредна година НГПИД „Акад. Дечко Узунов” провежда Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов”. „Нарисувай ми дъга” е мотото на конкурса тази година,който продължава да се радва на голям успех от страна ученици и техните учители в цялата страна. Той се провежда под патронажа на областния управител Живка Аладжова. На 28 февруари  в Художествената гимназия в Казанлък ще бъдат обявени и наградени спечелилите в конкурса „Наследници на Дечко Узунов”.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: