Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

За 21-ва година в Казанлък се провеждат празниците, посветени на ЧудомирВ навечерието на 21-те Чудомирови празници, на 20 и 21 март (сутрин от 10:00 часа, следобяд – от 15:00 часа) в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 в Казанлък ще се проведе семинар на тема „Чудомир – непризнатия класик и неопознатия народопсихолог“, воден от писателя Любомир Котев. В семинара, който има за цел да направи едно преоткриване на богатото творчество на Чудомир, ще вземат участие учители по български език и литература от всички училища на територията на община Казанлък.
Идеята за такъв семинар е съвместна на Община Казанлък и Съюза на българските писатели – секция Казанлък, която бе представена от покойния Веселин Стоянов. За съжаление, той не успя да види реализацията на тази прекрасна инициатива, но цялата организация по форума е направена от Община Казанлък и той ще се проведе като едно признание към твореца Димитър Чорбаджийски, и в памет на нашия съвременник и негов изключителен почитател - казанлъшкия писател Веселин Стоянов.

В продължение на 21 години от 25 март до 1 април се провеждат празниците, посветени на уникалния  талант Чудомир - писател, хуморист, карикатурист, художник, народопсихолог, общественик, творил в Казанлък. Времето в отрязъка от 25 март - рождената дата на писателя, до 1 април – Денят на шегата, е наситено с културни прояви. Програмата традиционно започва с изложба от творби на Чудомир, следват представяне на книги от български автори, национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци”; конкурс за изпълнения на хумористични творби "Чудонемирчета", национален фотоконкурс "Човекът до мен", национален театрален фестивал „Комедийният хит на сезона”; концерти, изложби, дискусии.

информация: Община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 13.12.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: