Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

"Глупаци" бе на Казанлъшка сцена


Казанлъшката публика бе поканена на сватба на язовир "Копринка" и не само с това Филип Аврамов в ролята си на Грегор Юзекевич се заигра със зрителите в залата на НЧ "Искра." Как започна всичко.

Действието в тази оригинална притча се развива в измисленото украинско село Кюленчиков. Младият учител Леон Толчински попада в едно екзотично общество, над което тегне мистично проклятие - всички се раждат глупави. Това обаче не пречи на героите да се чувстват идеално в кожата си. Овчарят Снетски не се притеснява от това, че е забравил първите си две имена и всеки ден губи стадото си. Пощальонът Мишкин бърка адресите само по три пъти на ден. Амбулантната търговка Енхна продава цветя, като ги представя за риба или чадъри. Красивата София е на 18 години, а едва вчера се е научила да сяда. Зловещият граф Юзекевич, от когото всички потръпват, страда от липсата на любов. Неподправеният хумор, който блика от героите, заплита невъзможно смешни каламбури. Естествено спасението от проклятието се крие в  красивата любов между Леон и София. Гениалният драматург без никаква назидателност задава въпроси като - удобно ли е да си глупав, има ли разлика между глупавия и умния и не сме ли самите ние основната причина да ни застигат проклятия.

Саймън, който е с украинско еврейски произход, е автор на над 40 пиеси и е носител на наградите "Еми","Тони","Златен глобус" и "Пулицър". Провъзгласеният за най-смешен американски драматург на всички времена има най-много номинации за "Оскар" сред всички негови колеги в Щатите. Това, което прави този спектакъл уникален у нас, е неговият актьорски състав - екип от популярни и обичани от публиката познати лица и талантливи настоящи и бъдещи студенти на Театралната академия. Филип Аврамов, Борислав Веженов, Светослав Добрев, Диана Досева, Милена Аврамова, Анна Петрова, Тодор Танчев, Деян Цвятков, Ивайло Добрев, Боян Арсов, Павел Иванов, и Георги-Маноел Димитрови си партнират с Младежка театрална формация "Студията". Режисьор на комедията е младият Александър Беровски, пластиката е дело на Диана Досева, а преводът - на актрисата Маргита Гошева.

"Глупаци" от Нийл Саймън на открита "Сълза и смях" и Асоциация за искуство и младежки инициативи "Студията" град София е първата постановка представена в XIII-ят театрален фестивал комедиен хит на сезона и как казанлъшката публика го оцени ще разберем по-късно.

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: