Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Равносметката от еко фест Копринка 2014

Организаторите от МЦР-Взаимопомощ благодарят на всички доброволци, които се включиха в почистването на язовира за четвърта поредна година. Всички те събраха 2,5 тона отпадъци тази година, повече в сравнение с миналата, поради факта, че зоните за почистване бяха разпределени така, че да обхванат голяма територия около язовира. За четири години калкулацията на събрания отпадък надхвърля 13 тона.


Free Joomla Extensions

Неочаквано доброволците откриха нерегламентирано сметище в района на вилната зона на язовира близо до Голяма Гюрля, което беше почистено. От „Взаимопомощ” апелират собствениците на вилите в района да не изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани места, както и Община Казанлък да постави кошове за отпадъци в района на язовира, които да бъдат почиствани периодично от тях. Доброволци се включиха и в почистването на водите на язовира с каяци, като организаторите специално благодарят на Галин Пенев за активното участие.

 


Около язовира бяха поставени 9 табели, призоваващи хората да не изхвърлят отпадъци  на нерегламентирани места. Работните ателиета, замислени от доброволците по Европейска доброволческа служба по Програма „Младежта в действие”, работещи в младежки организации от градовете Ямбол, Шумен, Стара Загора, Казанлък и София научиха младите хора как се правят нови тениски от вече стари, как се приготвя Паеля,  масажи чрез използване на еко продукти (демонстриран от доброволец), еко библиотека, както и представяне на скаутите от Плевен, София и Казанлък. Международното участие в еко феста през тази година включи представители на  Испания, Германия, Швеция, Латвия и Италия.
Всички, участващи в почистването се забавляваха с лятното кино от еко филмите, създадени от МЦР- Взаимопомощ и United Avangard Artists към НЧ «Възродена Искра-2000», Иван Бонев по различни техни проекти, както и с концертите, изнесени от петте групи - Aлигаторите, Adventure, Afterdown, Inspiration и River of Flames от Казанлък и Нова Загора, под запазената марка на Взаимопомощ „Малка Сцена”.
Организаторите създадоха за атмосфера и площадка от вкопани автомобилни гуми, които да бъдат използвани за сядане край огъня на т.нар.  „метълска полянка” и след фестивала от всички, които желаят да къмпингуват там.


Дейностите се осъществиха с финансовата подкрепа на Община Казанлък по Младежки календар за 2014 г., съдействието на Обществения посредник на Община Казанлък, дарение от „Давид Холдинг” АД и подкрепата за рекламните материали от ББС Кейбъл.
Партньорски организации на МЦР-Взаимопомощ бяха Националната организация на българските скаути, Айляк Хамак, Туристичеко дружество „Орлово гнездо-Казанлък”, Фондация „Център за европейски инициативи” гр. Стара Загора, ССИЦ „Различния поглед” гр. Стара Загора, „Български младежки клуб” гр. Стара Загора, Waste no More, НЧ «Възродена Искра-2000», «Идея» гр. Ямбол, «За теб» гр. Варна.
Организаторите изказват специални благодарности за подкрепата и участието на Българската армия за втора поредна година в събитията, организирани по време на еко феста.


Информация: МЦР- Взаимопомощ

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: