Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Хор „Севтополис” се завърна от две участия в Париж

В края на миналата седмица Смесен камерен хор “Севтополис” с диригент Дора Кошева при НЧ „Възродена Искра – 2000” се завърна от Париж – Франция. Хорът беше поканен от казанлъчанина Цветан Добрев – композитор и диригент за участие в два концерта, единият от които, посветен на 100-годишнината от рождението на Борис Христов преминал под патронажа на посланика на България във Франция г-н Чолаков, състоял се на 18 май, а другия посветен на 24 май, състоял се на 19 май 2014 г. Концертите в катедралата „Свети Габриел” и Българския културен център са преминали при голям интерес, както от страна на френската публика, така и от страна на нашите сънародници, живеещи във Франция, които са останали очаровани от репертоара и въздействащото представяне.
Това пътуване е продължение на съвместната концертна дейност на Сборен смесен хор Париж – Франция с диригент Цветан Добрев и Смесен камерен хор „Севтополис” с диригент Дора Кошева при НЧ „Възродена Искра - 2000”. През месец май 2013 год. двата хора изнесоха грандиозен концерт, който ще остане незабравим за любителите на хоровото изкуство в Казанлък.
Събитието се реализира благодарение на Община Казанлък, НЧ „Възродена Искра - 2000”, „М+С Хидравлик” АД, Завод за пружини „Пенев” АД, „Даник Рент” ЕООД и „Хлебопроизводство Казанлък” ЕООД.Информация:  НЧ „Възродена искра – 2000”

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: