Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Европейски конкурс за есе на тема “Толкова сходни, толкова различни, толкова европейски.”

Европейската комисия обявява конкурс за есе на тема “Толкова близки, толкова различни, толкова европейски.” Младежи от цяла Европа са поканени да споделят своето мнение в кратко есе от максимум 1000 думи по един или по двата въпроса, свързани с разширяването на Европейския съюз:

  • · Какви са Вашите впечатления от разширения Европейски съюз?
  • · Как разширеният Европейски съюз може да отговори на предизвикателствата на бъдещето?

"Нашата политика по разширяването е една от крайъгълните камъни на Европейския проект за мир. Като помагаме на нашите приятели да осъществят своите Европейски мечти, ние създаваме стабилност и просперитет, които споделяме с нашите съседи. Аз съм сигурен, че този конкурс ще провокира вълнуващи и интересни есета и ще вдъхнови едно ново поколение млади европейци, които заедно ще градят нашият бъдещ общ дом.", каза Йоханес Хан, комисар по Европейската политика за съседство и преговори за разширяване.

Конкурсът се провежда до 27 февруари 2015 г. (13 ч. българско време) и е отворен за младежи между 18 и 25 години, които са граждани на една от 28-те страни членки на ЕС.

Национално жури ще избере победител от всяка страна, който ще бъде поканен на тридневно посещение в Брюксел. Есетата на победителите ще бъдат публикувани от Европейската комисия и ще бъдат предложени за публикуване във водещи европейски медии.

За повече информация относно конкурса: http://event.iservice-europa.eu/bg/writing-competition.

За контакти, свързани с конкурса:

DavidGrivet (David.Grivet@icfi.com), Прес аташе в ICFMostra, +32 2 537 44 00

За въпроси, свързани с разширяването на ЕС:

Ms Anca Paduraru, Anca.Paduraru@ec.europa.eu, +32 2 296 64 30