Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ПЪРВА ИНИЦИАТИВА НА АБВ - МЛАДЕЖИ - КАЗАНЛЪК

Младежката организация на Политическа партия АБВ в Казанлък беше учередена на 22.11.2014 г. от 17 младежи на възраст до 33 години. Младежите проведоха инициатива за осигуряване на телевизори на обитатели на Дома за стари хора 1 в Казанлък, които нямат приемници, а имат желание да гледат телевизия.


 


Free Joomla Extensions


На 4 декември 2014 г. телевизорите бяха подаредни на дома. Така младежите от АБВ – Казанлък, реално решиха един проблем на домуващите, а тяхната компания зарадва възрастните хора. Те споделиха и други неща, които ги вълнуват и за които искат да се намерят решения. Като основен проблем домуващите посочиха несправедливата за тях месечна такса за пребиваване в дома, изразяваща се в размер на 70% от пенсията на всеки, независимо от това какъв размер е тя. Според тях по този начин човек, които взима пенсия от 300 лв. плаща такса от 210 лв., а друг, с пенсия от 500 лв. заплаща такса 350 лв. за една и съща услуга и като качеството на условията, персонала и храната.

Младежите изготвят План за дейността си за 2015 г., който ще включва интересни инициативи, имащи за цел да решат конкретни проблеми и да помогнат не само на хората, но и например на дейносттите на природозащитници.

До края на годината младежите планират да проведат още една акция.