Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложба „Конферанс“ в Художествена Галерия – Казанлък

Изложбата „Конферанс“ представя седем млади автори с 53 графични творби, обединени не само от техниката, но и от идеите и концепциите, които те разглеждат в творбите си. Авторите са различни и уникални в изказа си и затова избират името на изложбата да бъде „Конферанс“, тъй като думата обединява идеите им, но в смисъла ѝ се съдържа и представянето на всеки един от тях. Като самостоятелно изградени автори младите художници от години вече са познати имена извън страната ни. Имат множество международни и национални участия в изложби, биеналета, пленери и симпозиуми и награди в областта на графиката. И тъй като изявите им в чужбина надхвърлят изявите им в България, у тях се ражда идеята за тази изложба: да покажат и пред българската публика пътищата и търсенията си.

 

Инициатор на изложбата е художникът и преподавател по графика и история на изкуството в НГПИД „Акад.Дечко Узунов” – гр. Казанлък  Елеонора Атанасова. Тя събира своите приятели от студентските години  във Факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново и резултатът е една модерна по визия, изключително разнообразна като техники, социално ангажирана по тематика и изстрадана като отношение към изкуството изложба.

Изложбата е замислена като пътуваща. В началото на февруари тя гостува на Стара Загора – галерия „Лубор Байер“;  на 09 април 2015 г. ще бъде представена във Велико Търново – Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.

На 16 февруари 2015 г. /понеделник/ графичната изложба „Конферанс”  ще бъде открита от 18 ч. в залата за временни изложби на Художествена Галерия – Казанлък!

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: