Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

5-часов литературен маратон в “Чудонемирчета”

Конкурс „Чудонемирчета“ за изпълнение на хумористични литературни творби организират Община Казанлък, Фондация “Чудомир” и Общинската библиотека “Искра” в града на розите. „Чудонемирчета“ събира талантливи малки артисти и рецитатори на 28 март от 10 до 15 часа в НЧ „Искра 1860“. Той е част от богатата програма на “Чудомирови празници 2015″.
Регламентът на конкурса е :
Участниците да са от 4 до 14 години, разпределени в 4 възрастови групи.
I възрастова група – 4 – 6 години
II възрастова група – 1 – 2 клас
III възрастова група – 3 – 4 клас
IV възрастова група – 5 – 8 клас
Творби за изпълнение: хумористични литературни творби – проза, поезия и драма. Участниците имат право да се явят само с една творба в съответния жанр.
На 20 март изтече срокът за подаване на заявки за участие. До организаторите са подадени такива от 121 деца  от различните възрастови групи. „ За нас това е индикация, че усилията ни през тези три години за провеждане на конкурса, срещат разбиране, одобрение  и подкрепа от училища, детски градини, народни читалища, отделни семейства в нашата община.”- сподели директорът на Общинска библиотека „Искра” – Казанлък, Анна Кожухарова. „ Конкурсът е млад, само на три години. Но библиотеката, съвместно с Община Казанлък и Фондация „Чудомир”  влага много плам в организирането му. От самото начало, през 2013 година, искахме децата да преоткрият творчеството на Чудомир, който независимо от факта, че е сред българските класици в областта на литературата и живопистта, все още не може да намери място в учебните програми. Заложихме на детската неподправеност, на чистия детски усет към хумора, и резултатите не закъсняха. Популярността на конкурса непрекъснато расте. От 60 участника през първия випуск, днес вече имаме 121 малки таланти. Конкурсът излезе тази година извън пределите на нашата община. Все повече стават Чудомировите творби, звучащи от сцената. Цели институции се ангажират с участието на своите възпитаници. Има желание да разширим жанрово периметъра на регламента, има желание конкурсът да бъде обявен за национален… Неща, които неимоверно ни радват. И макар, че организацията на този конкурс и самото му провеждане са сложни задачи, нашият екип и тази година ще приеме провеждането на „Чудонемирчета” за свой празник. А ако искате и Вие да се посмеете искрено,  заповядайте на 28 март , от 10.30 часа, в НЧ „Искра”! Очаква Ви невъобразим извор от детски таланти, чудомировите герои ще оживеят по начин, на който биха завидели и професионалните изпълнители!”- завърши своя анонс директорът на ОБ „Искра” Анна Кожухарова.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: