Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общината реши проблем, който не е намерил решение цели 40 години

Общината реши проблем, който не е намерил решение цели 40 години. Това заявиха общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ  Радиана Стефанова, Стефан Птичков и Николай Факиров, които заедно с Даниела Коева заместник-кмет на Община Казанлък се срещнаха с жителите на квартал „Кулата“. На срещата бяха обсъдени възможностите, които предоставя проектът за  „Изграждане на водопроводна и канализационна мрежа“,  по който общината спечели  100 %  външно финансиране в размер на 2 329 738 лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.
„От групата на „ГЕРБ“ инициираме тези срещи с цел да чуем вашите предложения и вашето отношение, поканихме и г-жа Коева, която е заместник-кмет  по строителство в Община Казанлък, за да ви представи и след това да обсъдим заедно възможностите, които проектът предоставя. Ние знаем, че дълго очаквахте тази близо 8 километрова водопроводна и канализационна мрежа и затова подкрепихме усилията на администрацията в тази посока, които усилия започнаха още през първата година от мандата на  кмета Галина Стоянова.Още през 2012 година със собствени средства общината изработи  проект за ВиК-инфраструктура, след това реализира първия етап  с близо 200 хил. лева от общинския бюджет. Но тъй като беше необходимо доста сериозно финансиране за цялостно изграждане, общината положи изключително големи усилия да намери възможности за външно финансиране и да довърши започнатото. Днес Община Казанлък осигури това финансиране от ПУДООС и усилията в тази посока се увенчаха с успех .“ , заявиха на срещата общинските съветници от „ГЕРБ“.

Жителите  на квартала изразиха подкрепа и обнадежденост към новоспечеления от общината проект, който по думите им е от изключителна важност за тях, защото проблемите им от липсата на ВиК  инфраструктура са с 40-годишна история и никой досега не е успявал да ги разреши.

Пресцентър на ГЕРБ - Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: