Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ден на Полша в Казанлък

Четирите доброволки на „МЦР-Взаимопомощ”- Емилия, Наталия, Моника и Ола от Полша по проект „Еко фестивал Копринка 2015”, реализиран в рамките на програма „Еразъм +”, представиха държавата си по време на Европейската седмица на младежта на 9 май- Деня на Европа. Програмата стартира с откриване на документалната изложба „Септември 1939. Подялбата на Полша”.
Преди официалното представяне на държавата, младежи от град Казанлък имаха възможност да гледат полския филм „Ти си Бог”, реж. Лешек Давид (2012), а след това и „80 милиона” с реж. Валдемар Кшистек (2011), за завършек на деня под формата на лятно кино се излъчи „Утре отиваме на кино”, с режисьор Михал Квечински. Филмът с простички средства, без излишен патос и тънък сантиментализъм, представя – чрез историята на трима приятели, абсолвенти от 1938 г. – трагичната съдба на поколението на тогавашните 20-годишни.
Включилите се младежи и гости от Домовете за стари хора 1 и 3 в гр. Казанлък  във викторината на полските момичета, спечелиха много награди, осигурени от Полския културен институт, връчени лично от Директора Агнешка Кошчушко– дискове с класическа музика и книги. 
Полските доброволки представиха държавата си с презентация за красотите й, както и с изрази, които са интересни и забавни, и храна, която те специално сготвиха за гостите на града.
Директора на Полския културен институт г-жа Агнешка Кошчушко, разказа повече за дейностите на представляваната от нея институция.
Екип МЦР-Взаимопомощ

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: