Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ГЕРБ-Казанлък подкрепя иновациите в сферата на образованието

Местната структура готова на открит диалог за въвеждането на иновативната електронна платформа за управление на образованието

На днешния Международен ден на учителя – 5-ти октомври, кандидатите за общински съветници на ГЕРБ – Казанлък се срещнаха с представители на образователната общност в града – родители, учители и директори на училища и детски градини. Всички присъстващи на срещата бяха запознати с електронната платформа за управление на образованието „Феникс”. В най-общ план системата дава възможност по изключително бърз и достъпен начин да се обменя информация между учители, родители и ръководства на учебни заведения, като така възможно най-бързо ще могат да се решават проблеми или трудности. Подкрепяйки въвеждането на системата, Казанлък отново ще бъде сред водещите градове в сферата на образованието в нашата страна и за пореден път ще докаже, че образованието за ГЕРБ е приоритет.

„Това е логична следваща стъпка за въвеждането на електронни услуги в образованието. До момента в Общината сме въвели електронен Общински съвет, електронни услуги за бизнеса и гражданите и защо не сега – и електронна образователна система” - заяви кандидатът за общински съветник Радиана Стефанова. Тя подчерта, че казанлъшките училища винаги са били водещи в прилагането на новостите в образованието.

От ГЕРБ се ангажираха въвеждането на иновативната електронна платформа за управление на образованието да се случи, само след активен и конструктивен диалог с всички заинтересовани страни – родители, ученици, учители и директори.

„Много е важно хората, които ще потребяват услугите на платформата, да са убедени в нейните ползи”, заяви Радиана Стефанова.

По покана на кандидата за кмет втори мандат Галина Стоянова, поздрав към казанлъшките учители отправиха академик Георги Марков, проф. Иван Маразов и издателя Иван Гранитски. По инициатива на ГЕРБ всички присъстващи на срещата получиха най-новите техни книги.

Сред присъстващите на празничния ден на учителя бяха: народният представител от ГЕРБ Нено Влайков, Татяна Димитрова - началник на Регионален инспекторат по образование  - гр. Стара Загора, Дечко Пейчинов – експерт „Професионално образование” в РИО – Стара Загора и кандидат за общински съветник от ГЕРБ, както и кандидатите за съветници: Аксения Тилева, Недка Рашева, Иванка Шопова, Борис Кърчев, Иван Гитев, Николай Факиров, Галин Иванов, Мария Цонева, Велина Стойчева, Георги Видев и Николай Маринов.

Радиана Стефанова е педагог. Директор на  СОУ "Екзарх Антим І”. Общински съветник в мандат 2011-2015

Дечко Пейчинов е инженер, завършил Тулски държавен университет, Русия. Доктор на техническите науки от същия университет.

Аксения Тилева е педагог. Директор на ЦДГ „Мечо Пух“. Народен представител от ПП ГЕРБ в 42-то Народно събрание на Република България.

Недка Рашева е педагог. Директор на Обединено детско заведение „Еделвайс“ в Казанлък. Общински съветник в мандат 2011-2015

Иванка Шопова е педагог. Кмет на село Горно Черковище мандат 2007-2011. Общински съветник мандат 2011-2015.

Борис Кърчев е предприемач. Магистър „Електроинженер“ от Технически университет – Варна.

Иван Гитев е магистър „фармацевт“ от Медицински университет – гр. София,  управител на верига аптеки.

Николай Факиров е инженер, специалност „Електроенергетика  и електрообзавеждане” от Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София. Общински съветник в мандат 2011-2015

Галин Иванов е завършил „Международни икономически отношение“ в Московския Държавен Институт в Русия и „Финанси“ в  Англия.

Мария Цонева е икономист, дългогодишен хорист в хор „Петко Стайнов“. Член на  Федерацията на независимите синдикати от леката промишленост.

Велина Стойчева е адвокат. Член на Адвокатска колегия – Стара Загора

Георги Видев е инженер, завършил Висш институт по архитектура и строителство – гр. София. Работи като главен експерт в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие”.

Николай Маринов е инженер, завършил Технически университет – гр. София. Общински координатор на КНСБ.

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК, изберете номер 19 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: