Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По-красива аз не знам

Павликенецът и приятел на казанлъшките фотографи ф.х. Петко Йончев AFIAP откри фотоизложба под наслов „По-красива аз не знам” в Музея на фотографията в Казанлък. Той изложи 41 творби от общо 160, които е показвал в голяма изложба посветена на 70-годишния му юбилей.

Фотографията му е хоби, а с нея се занимава от 50 години. Фотосите пресъздават природата в различни сезони и в различни краища на България. Фототворбите са заснимани през последните десет години, като авторът им Петко Йончев споделя, че по принцип снима във всички жанрове на фотографията, но е категорично решението му юбилейната изложба да бъде с природни сюжети. „Във всяка една фотография има някакъв спомен, процесът е свързан с много обикаляне из страната. Обичам да пътувам, обичам България с нейните красоти и имам желание да изразя чувствата си с тези фотографии”, коментира Йончев.

Петко Йончев е автор на 24 самостоятелни изложби, по 3 в София и Габрово, 4 във Велико Търново, по 1 в Пловдив, Бургас, Сухиндол и 9 в Павликени. Той е правил и изложби в Сърбия и Украйна. Участвал е в множество пленери в страната и в 4 пъти в казанлъшкия по време на празника на розата. Освен в страната той е участвал и в междонародния пленер в Русия през 1989 година, където е спечелил голямата награда - Златна статуетка. Има участия в над 40 наши фотосалона, както и в международните фотосалони на FIAP-117 в страните: Мексико, Виетнам, Австралия, Сърбия, Македония, Бразилия, Украйна, Канада, Англия, Франция, Сингапур, Италия, Испания, Австрия, Китай, Германия, Словения, Индия, Нова Зеландия. През 2006 година печели голямата награда на Фотоваканция, а през 2005 година му е връчена статуетката на ФА "Яна Кюркчиева" за особен принус в развитието на фотографията. От 2012 той има присъдено звание AFIAP на международната организация FIAP. Йончев е дългогодишен ръководител на кино-фото-клуба в гр. Павликени.

Изложбата ще остане до началото на февруари в Музея на фотографията в Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: