Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложба „Ескизи с въглен” на художника Румен Велев – Рувел бе открита във Военния клуб

Изложба „Ескизи с въглен” на художника Румен Велев – Рувел бе открита във Военния клуб в Казанлък, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. „Мотото на изложбата е свързано с материала, с който рисувам, с който картините стават по-истински”, каза авторът.

 

Картините , които показва Рувел са рисувани по време на войнската служба на художника в Пета танкова бригада. Те обхващат времето от 1978г. до напускането му от Армията. Рисуването за Румен Велев е мечта, която с годините се превръща в хоби. Той рисува по време на службата си, участва в множество изложби и конкурси, откъдето идва и идеята да стане военен художник. Като такъв той има множество награди от тогавашния министър на отбраната ген. Добри Джуров. „ Покрай тези изложби се запознах и с известни художници”, разказва Румен Велев. оттогава датира запознанството му с Дечко Узунов, Васил Стоилов, Преслав Кършовски и с представители на Студиото на военните художници, сред които Петър Цинцарски и Сава Цоновски.

През 1981 година Велев е приет в Художествената академия, след което учи във Военна академия. С началото на демокрацията той решава, че ще се върне в Казанлък и ще твори в родния си град.

В творбите на казанлъшкия художник е изобразено войнското ежедневие. „Съумях да извървя своя път в изкуството”, казва той.
Изложбата „Ескизи с въглен” е организирана по покана на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Казанлък и съпътства провеждането на Годишната отчетно – изборна конференция на организацията.

Славяна ГАЙДАРОВА Агенция "Фокус"

още снимки: 15.01.2015 - Изложба „Ескизи с въглен” на художника Румен Велев – Рувел


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: