Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Две деца от Казанлък са настанени в приемни семейства

 Казанлък. Две деца от Казанлък са настанени в приемни семейства, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново Даниела Русева – началник отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане” в града на розите. Първото настанено в приемно семейство на територията на област Стара Загора дете е 5-годишно и е от Казанлък.

Второто такова дете е на 10 години и неговите втори родители са жители на град Чирпан. Преди да бъдат настанени в приемни семейства децата са живели само в семейна среда. На територията на област Стара Загора приемните семейства са около 20. В тях са настанени деца, преживели насилие и такива, които са неглижирани от своите биологични родители.
Тази седмица Областният център по приемна грижа, дирекция „Социално подпомагане” и община Казанлък проведоха първата в града на розите кампания по приемна грижа. От отдел „Закрила на детето” съобщиха, че са доволни от преминалата инициатива, предвид големия интерес от страната на казанлъчани и очакват желаещите семейства да кандидатстват за приемни такива. На въпроса кой може да стане приемен родител, началникът на отдела Даниела Русева посочи: „На първо място родителите трябва да са наясно със себе си и с това какво представлява приемното родителство. Необходимо е още да са сигурни в решението си, семейството, включително децата да приемат идеята за приемен родител, да имат достатъчно време да се грижат и общуват с детето, да си партнират със социалните работници и да могат да приемат детето, такова, каквото е. Приемната грижа означава да се грижиш за дете в твоя собствен дом, защото неговите родители не са в състояние да полагат грижи за него”.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: