Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

80 медицински сестри от Казанлък преминават курс на обучение

 Казанлък. 80 медицински сестри, работещи в детските ясли и градини и училища в община Казанлък, ще преминат курс на обучение в периода 8-ми – 10-ти октомври,предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Организатори са общината и Българската асоциация по здравни грижи. Обучението ще се проведе в залата на информационния център на улица „Искра”4. Първият ден медицинските сестри ще слушат лекциите на д-р Веселина Станчев от РИОКОЗ - Стара Загора по темата: „Необходимите мерки за ограничаване на епидемичния риск от кърлежо-преносими инфекции” и „Профилактика на въздушно-капкови инфекции. Остри респираторни заболявания и грип”. Вторият ден лекции ще чете д-р Николова от Стара Загора по темата: „Сексуално и репродуктивно здраве” и д-р Славова по темата: „Профилактика на болните и промоция на здравето”. В хода на обучението си медицинските сестри от Казанлък ще се запознаят и с „Профилактика на рака на маточната шийка. Генитални кондоми и други заболявания от човешки папилома вирус”. По тази тема лекция ще представи д-р Петя Илиева – представител на американския концерн за 4-валентна ваксина „Меркшарп Доум България”, която ще информира за имунизирането при рак на шийката на матката. По темата „Психиатрични разстройства в ранна детска възраст и неразпозната депресия в ученическа възраст” ще говори началникът на казанлъшкото психиатрично отделение д-р Георги Кръстев.
В следобедните часове в дните на обучение под ръководството на психолога Донка Далева ще се проведе обучение в развиване на умения. Целта е медицинските сестри да получат информация и условят умения за ефективно общуване.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: