Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По Програма за намаляване на популацията на бездомните кучета започва да работи община Казанлък

 Kaзанлък. По Програма за намаляване на популацията на бездомните кучета започва да работи община Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . Средствата за изпълнението й ще бъдат заложени при актуализиране на бюджет 2008. Програмата е разработена в съответствие със Закона за защита на животните. Целта й е да бъде упражнен контрол върху популацията на бездомните и домашни кучета, като се гарантира здравето на населението, безопасността на селищната среда, намаляване до минимум разпространението на заразни болести.
Освен да бъде овладян броят на безстопанствените кучета на територията н община Казанлък, програмата представя пред общинската администрация и задачата броят на бездомните кучета да бъде сведен до минимум. Сред методите за осъществяване на целите са: кастрация, обезпаразитяване, ваксиниране, трайна маркировка, евтаназия на неизличимо болни и доказано агресивни безстопанствени кучета, задомяване, регистрация и надзор.
В програмата са предвидени и мерки за контрол върху отглеждането на домашните кучета като: регистрация, популяризиране ползите от кастрация, кампании за подобряване чистотата на селищната среда.
От три години в града на розите е изграден приют за кучета, който работи по съвместен проект на общината с Австрийско-българска организация за защита на животните. До сега там са извършени 677 кастрации на животни.
 
Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус"- Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: