Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

КАРИКАТУРИ ОТ БЛИЗКИ И ДАЛЕЧНИ СТРАНИ В ГАЛЕРИЯТА

Творчеството на 68 карикатуристи от цял свят представя в Казанлък Деветото международно биенале „Майстори на карикатурата”. Повече от 130 творби идват от Пловдив, градът - организатор и домакин на официалния форум на Биеналето, където през 2017 година представители на 36 нации от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка са участвали в изложбата с конкурсен характер.

Петима са удостоените със званието „Майстор на карикатурата” сред 20 номинирани. Сега, по време на Чудомирови празници 2018, Художествена галерия – Казанлък показва най-доброто от тази уникална експозиция и в нашия град.

Изложбата дава среща на различни култури, идеи и авторски виждания. Темата, която ги обединява, е „Богатство и милостиня”. Универсалният език на карикатурата говори открито - остроумно, със сарказъм и дори тъга по така болезнената тема на съвременните общества - за гладуващия човек, съпоставен с преситения, за излишествата и недоимъка, за алчността и смирението. Усмивките, които предизвикват карикатурите, носят различни нюанси – от осмиването до стихването. Посланията са директни, провокациите за размисъл – безпощадни. Отново универсалният език на изкуството!

Вторник, 27 март 2018 г. , 17:30 часа., залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък. И целият април.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж