Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

70 млн. лева са приходите от продажби за първите 8 месеца на тази година на „Арсенал" в Казанлък

 Казанлък. На около 70 000 000 лева възлизат приходите на „Арсенал" – Казанлък за първите 8 месеца на 2008 година, съобщи на пресконференция изпълнителният директор Николай Ибушев, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

Той допълни, че приходите от продажби тази година са се увеличили с 1.4 % спрямо миналата. Ибушев съобщи, че приходите от гражданското производство на оръжейният завод са около 10 % – 15 % от общата сума, тъй като чувствително е завишено военното производство. Увеличеният ръст на приходите тази година, по думите на изпълнителния директор, се дължи на сключените доста добри договори и въвеждането на някои от новите продукти, които са разширили гамата на производство на предприятието. Николай Ибушев съобщи, че в областта на оръжейното производство „Арсенал" е усвоил редица нови изделия, които се търсят на чуждия пазар. „Вложихме не малко средства и усвоихме осколочна граната за ППГ-7 с повишена осколосност. Успяхме да я направим с взривател с антирикушетно действие. Работим по модернизиране на подобни гранати. Съумяхме да внедрим и поцевен гранатомет с натовски калибър с прогресивна стъпка, натовска граната", посочи Николай Ибушев. Той съобщи, че в „Арсенал" –Казанлък работят 5 500 души, но заводът дава хляб и на още около 1500 работника, които изпълняват външните поръчки на предприятието.
„Средната работна заплата в „Арсенал" за 2008 година е с около 30 % повече спрямо миналата година. Допълнително стимулираме работещите с отпускане на ваучери, ако дойдат на време на работа. Това повиши дисциплината в завода. Надяваме се да продължаваме да развиваме възможността за увеличаване на заплатите на нашите служители", коментира Ибушев.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: