Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Кметът на Община Казанлък и кметовете на населени места бяха на делова среща в Македония


 По покана на кмета на община Кочани, Македония, Любомир Янев делегация от Казанлък участва в Празника на Кочани, който се проведе от 3 до 5 октомври 2008 г. Делегацията бе съставена  от кмета на община Казанлък Стефан Дамянов заедно с кметовете на населените места, заместник-кметове, секретаря на общината, представители на общинска администрация.

Казанлъшката делегация бе посрещната изключително радушно от общинската администрация на Кочани, който е побратимен град на Казанлък. Връзките между двата града датират от 1995 г., а през 2007 г. по време на Празника на розата е подписан Меморандум за сътрудничество. По време на деловата среща между кметовете на двата града – Стефан Дамянов на Казанлък и Любомир Янев на Кочани, бяха обсъдени възможностите за по-нататъшно развитие на двустранните взаимоотношения. Акцент бе поставен върху културните връзки, туристическия обмен, обмен в сферата на образованието, младежките дейности. Кметът Дамянов отправи покана към Любомир Янев за гостуване по време на честване на 130-та годишнина на Община Казанлък, което ще се състои на 28 октомври 2008 г.

Пътуването на казанлъшката делегация до Македония бе съчетано с още две мероприятия. В Охрид кметовете на населени места участваха в семинар, касаещ три закона – Закона за нотариусите с лектор адвокат Красимира Горунска, Закона за общинската собственост и Наредбата за публично-частното партньорство с лектор Адриана Тенева, началник-отдел „Правно-нормативно обслужване” в Община Казанлък, както и основните постановки на бюджет 2009 с лектор Димитър Димитров, директор на Дирекция „Финанси и бюджет” на Общината.

Третото събитие в натоварената програма на общинската делегация бе посещение в българското посолство в Скопие. Представителите на община Казанлък бяха посрещнати от първия секретар на посолството Ангел Ангелов. Казанлъчани първи разгледаха изложбата, подредена в посолството по случай 100-годишнината от обявяване на независимостта на България. Изложбата официално ще бъде открита на 8 октомври.

Юлия Младенова
Пресцентър на Община Казанлък
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: