Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Успешно приключи поредната учебна година за клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски”

Награди за младите писатели и поети от клуб „Светлини сред сенките”

Светлинките получиха и последните си награди, за тази учебна година от участието им в престижни литературни конкурси. Наградените деца от Националния конкурс „Зелена планета” са четири. В първа възрастова група осем годишната Фая Гератлиева е класирана на първо място за проза, а Симона Йовчева на девет години е на второ за поезия. При по-големите на първо място за проза се класира Кирил Димов – 13 год, на второ в същия раздел, но в трета възрастова група е Мая Стойчева на 16 год.


От Националния конкурс „Разкажи за добрите дела на хората, който се проведе в гр. Бургас – Фая Гератлиева отново е носител на първото място, във втора възрастова група, също на първо място е класирана Геновева Трифонова – 10 год.

От ХІІI национален конкурс с международно участие „Звезди обсипят свода небесен”, организиран от Читалище „Христо Ботев – 1917” гр.София, наградените са петима.
    
-    С награда на конкурса са отличени: Сюзън Гератлиева и Кирил Димов.
-    С награда на читалището са отличени: Лъчезар Йорданов и Йоан Иванов
-    С награда „Антоанета Граматикова” е отличена Сабел Гератлиева

Светлинките започнаха усилена работа по романа „Момчето, което излиза”, който се пише по идея на основателите на клуба, но ще бъде завършен от младите автори, които понастоящем посещават ОДК – Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: