Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Назначиха и освободиха възстановения от съда директор на РИМ Стара Загора Ангел Динев

СТАРА ЗАГОРА, РИМ СТАРА ЗАГОРА
Дисциплинарно уволненият преди време директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора Ангел Динев, който бе възстановен на работа с решение на ВКС в края на юли, получи заповед от кмета на града Живко Тодоров за назначаване на ръководния пост. Връчена му бе и заповед за освобождаване поради липса на качества за ефективно изпълнение на възложената му работа.

По повод решението на ВКС, музейните работници и членовете на двата синдиката в писмо от 08.08.2018 г., до кмета на Община Стара Загора, обвиниха Динев в липса на управленски качества и авторитарност. Според тях, връщането му като директор би компрометирало работата на музея.

След проведените срещи с Ангел Динев, със служителите в музея и синдикалните организации на КНСБ и Регионалния синдикален съюз, кметът Живко Тодоров издаде заповедта за прекратяване на трудовия му договор.

В нея се казва, че „Като действащ директор на РИМ г-н Динев е наложил авторитарен стил на управление, несъвместим с принципите за работа с хората и със специалистите от музея. С действията си е създал среда на страх у подчинените си, негативизъм и невъзможна за работа професионална среда. В поведението и отношението си към подчинените си е безпардонен и груб, което поражда страх у музейните служители. Еднолично, без използване на възможностите за диалог със служителите, конфронтира възможностите за реален социален диалог при вземане на решения свързани с възнагражденията на служителите и синдикалните председатели. Неприемливи в тази връзка са личните качества г-н Динев, които не му дават възможност адекватно да изпълнява длъжността ръководител на музейната институция.“

Като работодател, кметът приемам, че установените в този смисъл качества на Динев изпълват съдържанието на правната норма на чл. 328, ал.1, т. 5 от Кодекса на труда за липса на качества у служителя за ефективно изпълнение на възложената му работа.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: