Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Инвенститори търсят работници

Инвенститори търсят работници

Одело Фарба - завод за фарове на Мерцедес край Пловдив, набира персонал – хора с технически умения, Турската компания търси инженери и за развоен център в София

С високо заплащане, безплатна храна и транспорт, обучения в чужбина и израстване в кариерата, привличат от „одело Фарба България“ различни специалисти и работници производство. Турската компания, която строи високотехнологичен завод за фарове на Мерцедес в зона Куклен, част от Тракия икономическа зона, стартира кампания за набиране на персонал. От „Сиенит строителна група“, изпълнител на обекта, уточниха, че в момента извършват грубия строеж и вдигат конструкцията.


„По предварителни разчети през януари 2019 г. трябва да внесем машините и производствената техника и да започнем нейното инсталирането в завода. Затова първо търсим електротехници и механици, които да изпратим на обучение в Турция“, обясни за медиите Десислава Николова, мениджър „Човешки ресурси“ на „одело Фарба България“. Оборудването не е специфично за България и е необходимо специалистите да преминат обучение за неговото монтиране и настройване. Кандидатстващите за работа трябва да имат средно образование, висока грамотност и силно развито логическо мислене, уточни г-жа Николова. 

Фирмата започна да набира и процесни инженери, както квалифицирани работници за производството със средно образование и технически умения. Работата, която изисква прецизност, е подходяща и за жени, допълва Десислава Николова. Производството не е конвейерно, а е с поточни линии. Очакваният брой служители до края на 2019 е 140. През 2023 наетите лица ще стигнат 400.

От „одело Фарба България“ набират персонал и за складовото стопанство – мотокаристи и електрокаристи и всички специалисти, свързани с логистика. Компанията има намерение да направи логистичен хъб в България. „Тук ще се внасят продуктите от завода ни в Китай и ще ги дистрибутираме до клиентите в Европа“, посочи г-жа Николова. Тя допълни, че ще са необходими и специалисти със средно образование за отдел „Качество“ в завода. Желаещите може да се свържат с фирмата чрез jobs.bg, по имейл desislava.nikolova@bg.odelofarba.com и тел.: 0882 550 164.

Фаровете се променят много динамично. Затова турската компания създава развоен център в София. R&D звеното се нуждае до края на 2018 г. от 15 CAD дизайнери (конструктори) / машинни инженери. Това ще бъде третото развойно звено на фирмата след тези в Германия и Турция.

„Търсим не само персонал, но и фирми, които предлагат услуги като транспорт, храна, медицинско обслужване и др.“, допълва HR мениджърът. Тя подчертава, че „одело Фарба“ е компания, ориентирана към човека – всеки служител да работи в добър психоклимат, да е мотивиран, за да произведе качествен продукт. Турският холдинг идва с намерението да пренесе най-добрите световни практики в производството на светлини и сме горди от факта, че в нашите заводи процентът на доброволно напускащите в годишен размер клони към нула, което е показател за отличната работна среда и фирмена култура.“

 

coronavirus.bg