Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Мария Габриел с Интересен и динамичен дебат по множество въпроси в обхвата на цифровия единен пазар с гражданите на австрийската столица Виена

Мария Габриел с Интересен и динамичен дебат по множество въпроси в обхвата на цифровия единен пазар

Интересен и динамичен дебат по множество въпроси в обхвата на цифровия единен пазар с гражданите на австрийската столица Виена. Споделяме с тях общото виждане, че прозрачността и справедливостта в процеса на цифрова трансформация са едни от най-важните условия за постигането на положителни резултати.

Това означава да предоставим равни възможности за достъп на всички граждани до обучение за цифрови умения, на всички предприятия до мерки за цифровизация, да гарантираме безопасна онлайн среда, лишена от разпространението на дезинформация, осигуряваща сигурност на комуникациите ни и киберсигурност на устройствата ни. Това е същността на цифровизацията – да не оставя никого извън борда, да взема предвид тревогите за работните места, да носи по-добра свързаност и повече възможности за хората и бизнеса. Трябва да гарантираме доверие в този процес, а това може да стане само чрез прозрачност.

Радвам се, че по време на гражданския диалог беше повдигнат и въпроса за Западните Балкани. Говорихме за Цифровата програма на ЕС за региона и по-конкретно за предложението ни за намаляване на тарифите за роуминг, започвайки от данните, като искаме да постигнем цена от сегашните 14 евро на МВ на 70 цента. Процесът се движи напред и най-важно сега е да се постигне регионално споразумение, за да продължим нататък.

Изкуственият интелект, платформената икономика, програма „Цифрова Европа“ с бюджет 9 милиарда евро, европейските избори догодина, мястото на жените в цифровия сектор, Европейската седмица на програмирането през октомври, Кодекса за поведение относно дезинформацията онлайн – това бяха още една част от палитрата теми, които обсъдихме. Благодаря на хората за богатия и интересен разговор.

Мария Габриел с Интересен и динамичен дебат по множество въпроси в обхвата на цифровия единен пазар

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: