Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 03.11.2008

Заловени бракоринери
На 01.11.т.г. около 11.50 ч. в Районно управление на МВР – Казанлък е получено съобщение за това, че в местността «Бетеря» в землището на с. Юлиево, общ. Мъглиж, служители от горската стража при Регионално управление на горите - Стара Загора, са задържали трима ловци с убита сърна. Констатирано е, че това са : 50 год. Г.Г. от Казанлък, 55 год. Д.Д. от Казанлък и 37 год. С.К. от Стара Загора. В раницата на Г.Г. е открито прясно животинско месо. От извършения оглед на място, в близост до ловците е намерена кожата и главата на сръндак. Установено е, че мъжете са ловували законно с бележка за отстрел на дива свиня и хищник. Тримата са задържани за срок от 24 часа в Районно управление на МВР – Казанлък.

Полицейски операции
На 31.10.2008г. за времето от14.00 до 20.00 ч. на територията, обслужвана от РУ на МВР – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция , при която са проверени 64 МПС са констатирани 17 нарушения.  Изготвена докладна записка  за констатирани нередности по сигнализацията и маркировката на пътната мрежа. За срок от 24 часа е задържан 56-годишния Т.И. от Казанлък, заловен да управлява МПС, след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 3.44 промила.  Срещу него е образувано бързо производство.
           
За  времето  от  06.00 ч.  на  31.10.2008 г.  до  06.00 ч.  на  01.11.08 г.  на територията, обслужвана от Полицейски участък - Гурково е проведена специализирана полицейска операция, при която са  проверени  32  лица, 24 МПС  и  3  питейни  заведения. Съставени са 16 акта за установени административни нарушения на Закона за движение по пътищата.  
           
На 31.10.2008 г. за времето от 13.00 до 15.00 ч. на територията, обслужвана от РУ на МВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция    за контрол по безопасността на движението.  Проверени са 211 МПС и са констатирани 81 нарушения, съответно:
-    движение с превишена скорост – 4;
-    неспазване на пътни знаци и маркировка – 16;
-    нередовни пътни документи – 15;
-    неползване на предпазни колани – 28;
-    използване на мобилен телефон по време на управление на МПС – 4;
-    неправоспособност – 3;
-    без гражданска отговорност – 2;
-    нарушение на Закона за  българските документи за самоличност – 2;
-    други нарушения – 7

От пътна полиция припомнят, че от днес (1.11.2008 г.) е зъдължително МПС да се движат с включени съки светлини. Днес стартира и първия етап на традиционнната акция на полицията “Светлина”. Активният пътен контрол ще продължи през целият есенно-зимен сезон.

Пожари
На 31.10.2008г. около 02.00 ч. на паркинга на бензиностанция "Гердеме ойл" на път І-6 е спрял за почивка товарен автомобил “Щаер”, натоварен с 8 тона сода бикарбонат. Водачът  Р.И. (35) от Русе пуснал нафтова печка за отпление на кабината и след около 5 мин  видял  дим. Излязъл от кабината и забелязал пламъци под нея. В гасителните действия са участвали двама огнеборци от РС ПБС – Павел баня с един противопожарен автомобил. Пожарът е ликвидиран в 03.10 ч. Кабината и двигателя са  унищожени. По-голямата част от товара е спасен. Пожарът е причинен от техническа неизправност. Щети – в процес на изясняване. По случая работи РУ на МВР – Казанлък.
 
На  01.11.2008 г. около 02.50 ч. в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение от служба “Пожарна безопасност и спасяване” за горящ микробус, паркиран  в  ЖК “Изток”. При извършената проверка на място е установено, че е възникнал пожар в товарен автомобил “Ивеко”.В гасителните действия са участвали четирима огнеборци от РС ПБС – Казанлък  с един противопожарен автомобил. Пожарът е ликвидиран в 02.59 ч. Предната част на автомобила е напълно унищожена. Спасен е паркиран в съседство автомобил. Причини  и щети – в процес на изясняване. По случая работи РУ на МВР – Казанлък.

Палеж

На 31.10.2008г. в 12.00 ч. в  РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение от служба “Пожарна безопасност и спасяване”  за възникнал пожар в частен дом ЖК “Изток”.  При извършената проверка на място е установено, че  за времето от 10.15ч до 11.15 ч. на същата дата, неизвестно лице,  чрез използване на подбран или подправен ключ, проникнало в апартамента и извършило кражба на телевизор, СD-плейър и.DVD, след което е предизвикало пожар в жилището. Пожарът се е самозагасил. Унищожени легло,  дървен стол и килим,а частично са обгорели дограма на прозорец и  дървена ракла.  Апартаментът е спасен. По случая работи РУ на МВР – Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: