Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Годишна среща на високо равнище на Европейската асоциация на операторите на телекомуникационни мрежи

Годишна среща на високо равнище на Европейската асоциация на операторите на телекомуникационни мрежи

Мария Габриел: Днешната Годишна среща на високо равнище на Европейската асоциация на операторите на телекомуникационни мрежи ни позволи с повече от 400 участници да обсъдим европейското лидерство в цифровия свят и да очертаем следващите стъпки за свързан, сигурен, иновативен и основан на ценности цифров сектор, в центъра на който са хората. Нашето лидерство все още не е завършено, но Европа има своите силни страни, върху които да надгражда. Преносимостта на съдържание, защитата на личните данни, новия Кодекс за електронните съобщения са само част от европейските истории на успеха, които да ни мотивират да продължаваме със съвместни усилия към отговора на предизвикателството да дадем тласък на иновациите, конкурентоспособността, цифровите умения.

При откриването на форума обърнах също специално внимание на необходимостта да направим така, че прилагането на Кодекса за електронните съобщения да носи реални ползи за хората и конкурентоспособността на предприятията. Споразумението, което постигнахме, предвижда международните разговори в рамките на ЕС да не струват повече от 19 цента на минута. Това е конкретен пример как защитаваме интересите на потребителите.

Говорейки за европейско цифрово лидерство, не можем да не говорим за нововъзникващите технологии, като например изкуствения интелект, или подкрепата ни Западните Балкани в областта на цифровизацията. Това са две теми, на пръв поглед различни, но даващи перспектива на нашето лидерство. С поглед, вперен напред, с прагматизъм и способност да бъдем в ритъм с бързо развиващите се цифрови технологии, ще изградим европейското цифрово лидерство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: