Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„ЕСЕНЕН САЛОН“ 2018 посрещна първите си гости

Есенен салон“ 2018 бе официално открит тази вечер в залата на Културно-информационния център на ул.“Искра“№“4. Първите посетители приветства Христо Генев, директор на Художествена галерия – Казанлък. В навечерието на Деня на българските будители той определи тазгодишната експозиция на казанлъшки художници като „приятен, радостен факт“: „Всички, които се занимават с изобразително изкуство са част от очертанието на нашия национален дух, на българщината, част от стената, която ни прави типични и характерни, която ни прави българи.“, посочи Христо Генев.


Free Joomla Extensions

Награди „Есенен салон“ 2018 получиха двама автори от Казанлък. Наградата за „Опит за реставриране на амфора“ връчи кметът на община Казанлък на завърналия се в родния Казанлък Петър Пешев, който с нескрита изненада украси с подарената роза своята скулптура.

Емилия Милчева е другият отличен автор за „История с дървета“, акрилна техника. По преценка на журито, наградата „Дебют на млад автор“ в ,,Есенен салон‘‘ 2018 не бе присъдена, което оставя „ръкавицата към младите творци - хвърлена“.

Община Казанлък и Художествена галерия Казанлък организират за 17-ти път ,,Есенен салон“ 2018  на художествени творби живопис, графика и скулптура на художници родени, живели или живеещи в Община Казанлък. От 43 автора, заявили участие със 128 творби, в есенната експозиция присъстват 24 автора с 30 творби, сред тях 8 млади творци, до 25 години и 4 скулптури.

„ЕСЕНЕН САЛОН“ 2018 Казанлък очаква ценителите до 13-ти ноември.

Пресцентър на община Казанлък

Галерия снимки: 30.10.2018 - „ЕСЕНЕН САЛОН“ 2018 посрещна първите си гости

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: