Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Японската група SHAMIPIA с грандиозен концерт в Казанлък и София

Японската група SHAMIPIA с грандиозен концерт в Казанлък и София

Изпълнителите събират на едно място  и екзотиката на японския традиционен триструнен инструмент шамисен

Японската група SHAMIPIA – Кейшо Оно и Мамору Мотоока, ще зарадват българската публика с два поредни концерта. На 7 ноември от 19:00 часа групата ще гостува в Дом на културата „Арсенал“ – гр. Казанлък. Преди Казанлък изпълнението на дуото ще се състои на 6 ноември от 19:00 часа в Зала 11 на Националния дворец на културата (Кино „Люмиер – Лидл“). Входът и за двата концерта е с покани. (Безплатни покани за концерта в София могат да се получат от посолството на Япония и Билетния център на НДК). Концертите на групата в България е част от източноевропейското турне на SHAMIPIA, което включва още Беларус, Гърция, Унгария и Румъния.


SHAMIPIA е необичайна в музикално отношение група, която събират на едно място екзотиката на японския традиционен триструнен инструмент ШАМИсен и класиката на ПИАното. Концертът на дуото Кейшо Оно, изпълнител на шамисен и Мамору Мотоока, пианист, представлява своеобразно пътешествие из музиката, съчетаващо  традиции и новаторство.

Сам по себе си Кейшо се придържа към принципа на запазване и разгръщане на традиционната музика, а за разлика от него Мамору се е фокусирал в сферата на джаза, поп и рок музиката и класиката. И двамата се радват на голям интерес от страна на публиката и непрекъснато изнасят концерти, както в Япония, така и чужбина. Групата ще представи пред българската публиката  една богата музикална палитра, която комбинира елементи от източната и западната музикална култура.
Концертът на японската група SHAMIPIA е част от 29-ите Дни на японската култура и се организира от Посолството на Япония в България, с подкрепата на Дом на културата „Арсенал“ -  гр. Казанлък. Концертът в Казанлък ще отбели 20-годишнината от началото на активните контакти между българския град на розите и Япония.


Програмата с всички събития в рамките на Дни на японската култура 2018 пък може да откриете тук: http://www.bg.emb-japan.go.jp/files/000394988.pdf.
Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до уникалния дух на Япония!

Японската група SHAMIPIA с грандиозен концерт в Казанлък и София

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и девета поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

29-ите Дните на японската култура през 2018 г. се осъществяват със съдействието на Клуб „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на Astellas, Canon, FANUC, Geotechmin, Honda, JTI, KWP, LB Bulgaricum, Lexus, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Electric – ClimaCom, Moto-Pfohe, Toshiba, Toyota, Yazaki и Yokogawa – България.

Повече информация за програмата на Дните на японската култура 2018 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: