Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Сребърен медал за Стефани Калчева от Школата за пеене при НЧ „Възродене искра2000“

Сребърен медал за Стефани Калчева от Школата за пеене при НЧ „Възродене искра2000“

На XXXIV-тия Международен конкурс за пеене на класическа музика „Chorus inside advent“ Рим – Италия, който се проведе от 30.11 – 03.12.2018 г., България  представи младия казанлъшки талант Стефани Калчева от Школата по поп пеене при НЧ „Възродена Искра – 2000“, водена от вокалния си педагог Мариана Мъгева. Те участваха по Покана на музикална агенция ,,Artvoices“, след  като спечелиха награда на Международен конкурс ,,Grand priх“ – България.

Сребърен медал за Стефани Калчева от Школата за пеене при НЧ „Възродене искра2000“
Конкурсът е под патронажа на Папския духовен институт в Рим и се проведе на три различни сцени – в Пантеона, в църквата ,,Santa Maria in Portico“ и в Зала Балдини .

Конкурсът е в две категории – за хорове и за солисти, които се състезаваха в класически жанр и в изпълнение на църковна музика. Оценя се от професионално жури – Davide Reccia-Directore, Pascualle Veleno-Prezident; Giselle Rios-singer, docent - Carnegi Hall- New York,and Miami- Florida; Ines Drndic- dirigent choir  – музикален директор на фестивали в Хърватска.

Хоровете бяха представяха държавите – Франция, Хърватска, Гана, Индонезия, Италия и бяха 24 състава.

Солистите бяха от Бразилия, Русия,Сащ, Гана, Сърбия, Грузия и България. Те нямаха възрастова граница и всички бяха оценяни в една група по трудност и качество на изпълнението.

Стефани Калчева бе най-малката участничка само на 14 години и бе много добре приета от жури и публика. Тя изпълни класическата популярна песен „Аве Мариа“ от Шуберт под съпровод на пиано от нейната учителка г-жа Мъгева.

Оценката  за нейното доброто изпълнение бе отличено със Сребърен медал и диплом. Удоволствието да посетим този престижен музикален форум бе подпомогнато от Община Казанлък, със заплащане на такса участие в конкурса и НЧ ,,Възродене Искра2000“, която подкрепи финансово пътуването на музикалния педагог Мариана Мъгева.

На Школата по поп пеене предстои Коледен концерт на 15 декември от 11:00 часа в ЛХМ „Чудомир.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: