Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Клубният съвет на Клуб за леви идеи „Георги Кирков” БСП Казанлък изрязва своето потресаващо възмущение и несъгласие за исканата смяна на името от връх „Шипка” на връх „Свети Никола”

Клубният съвет на Клуб за леви идеи „Георги Кирков”  БСП Казанлък изрязва своето потресаващо възмущение и несъгласие за исканата смяна на името от връх „Шипка” на връх „Свети Никола”.

Искането за смяната е на историци от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", сред които е казанлъчанинът, преподавател в университета - професор Петко Петков, както и директорът на НПМ „Шипка - Бузлуджа” Чавдар Ангелов, които от няколко месеца активно са поели действия за смяната на името на героичния връх.

Шипка се е превърнал в национален символ, признат не само в страната, но и в света. Той е влязъл като апотеоз на освобождението на България от Османско робство не само в българската, но и в световната литература ! Нима това не е достатъчно да сведем глави пред подвига на загиналите, които дадоха живота си за едно обобщаващо име на България и то е Шипка!

Днес ние трябва отново да браним върха, така както преди 141 години нашите предци, но жалкото е едно, че ако тогава сме го бранили от османските орди, то днес го браним от собствените си историци.
Клубният съвет категорично се противопоставя на това искане, което е посегателство към паметта на падналите в бой за българската Свобода българи и  руснаци!

Шипка е символ не само на град Шипка, Казанлък или Стара Загора. Шипка е символ на Свободата на българския народ.

Клубният съвет на Клуб за леви идеи „Георги Кирков” отправя апел към делегатите на 49 Конгрес и към ръководството на БСП да бъде инициирана национална подписка за защита на най-яркия символ на българската свобода – Шипка!

Призоваваме всички българи  да се включат в подписката за запазване името на връх Шипка !

Клубен съвет

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: