Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи

Скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи

След извършени ремонтни дейности скейтборд площадката до Младежкия дом отново работи. Частично остават оградени участъци, в които все още се извършват възстановителни дейности.
Нарушените рампи са ремонтирани с по-устойчив материал, шперплатът е заменен с бетон, профилът и конструкцията на рампите са запазени. Монтирани са и 15 броя паркови осветителни тела, както и 12 броя вградени в настилките, които бяха отбелязани като разрушени при проверки на Управляващия орган и Община Казанлък Възстановена е целостта на външното покритие на стълбчетата за парково осветление, отстранена е ръждата и е нанесено защитно покритие за предпазване на метала от разрушаване.

За да станат рампите още по-издръжливи, като допълнителна мярка, Община Казанлък върху положения бетон на рампите се изпълнява подсилваща и заглаждаща замазка от няколко последователни слоя, при гарантирана постоянна температура на въздуха най-малко 5-10 градуса по C° в продължение на поне едно денонощие. Към момента допълнителната мярка е приложена върху 5 от възстановените рампи. При подходящи климатични условия ще бъде приложена и към другите 3, с което дейностите по възстановяване на настилките на рампите ще бъдат цялостно приключени.

Преди да завърши делото, заведено от Общината срещу фирмата – изпълнител на проекта рампите се възстановяват от казанлъшка фирма на доброволни начала.

Проектираните и изпълнени първоначално рампи са били с конструкция от стоманен профил и обшивка с водоустойчив шперплат по проект, дарен на Общината и изпълнен с финансиране по ОПРР 2007 - 2013. С извършените подобрения устойчивостта им е значително подобрена. Проверките за състоянието на обекта са както от страна на Община Казанлък, така и от страна на УО на ОПРР 2007 - 2013. Призивите на Община Казанлък за опазване на общинската собственост и предупрежденията за санкции при вандалски прояви остават в сила.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж