Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 24-годишен мъж за управление на автомобил след употреба на алкохол

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМАПо искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.А., на 24 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че 17.02.2019 г. в гр. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,93 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест Дрегер“  –  престъпление по чл. 343б, ал.1  от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното срещу И.А. досъдебно производство е установено, че на 17.02.2019 г. той бил в индустриалната част на гр. Стара Загора, след употреба на алкохол управлявал лек автомобил, марка “Мерцедес“. Граждани подали сигнал за  водач на моторно превозно средство в нетрезво състояние и обвиняемият бил спрян за проверка от полицейски служители. При тестване за употреба на алкохол, техническото средство отчело наличие на етилов алкохол в организма на И.А. в концентрация, значително по-висока от допустимата в закона.

Обвиняемият И.А. е криминално проявен и осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: