Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Кампанията на Инър Уийл Клуб „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“ събра 9000 лева


Кампанията на Инър Уийл Клуб „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“ събра 9000 лева до 23:00 на 23 февруари ( Сумата може да се променила в + след този час). Тази кампания е в подкрепа на инициативата на Община Казанлък за Фонд „Ин витро” в полза на семейни двойки с репродуктивни проблеми. 16 са родените от 2014 година до момента деца по програмата на Община Казанлък и подкрепените двойки от Клуба.

На благотворителната вечер имаше специалeн щанд с изработени от дамите от клуба кулинарни произведения и щанд с мартеници изработени от децата-добротворци от 4 Б и 4 В клас, с ръководители Лилия Рачева и Милена Обретенова.

Беше проведен търг с произведения на изкуството, които са придобити от клуба чрез благотворителност и средствата от тяхната продажба също влезнаха за каузата.

По отношение на състоянието в община Казанлък по проблема на семейства с репродуктивни проблеми, д-р Георгиева каза, че то не е по – различно от състоянието по този проблем в цялата страна. Все по – голям е броят на семействата, които имат репродуктивни проблеми и много са причините за това. Не само здравословни, но и начин на живот, начин на хранене, стрес, напрежение.

По отношение на промените във фонд „Инвитро” д-р Мария Георгиева поясни, че през 2018 година, на национално ниво е увеличен броят на инвитро процедурите, които поема държавата – те вече са четири, включени са и трансфери със замразени клетки, но остава открит въпросът с дарителските яйцеклетки, където сумите са твърде големи.

Галерия снимки: 23.02.2019 - Кампанията на Инър Уийл Клуб „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“ събра 9000 лева

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 24.01.2020


Автобусно разписание:Виж