Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Тримата българи, загинали в Германия, са от Казанлък

Тримата българи, загинали в Германия, са от Казанлък

Трима българи на 19, 28 и 31 години, които загинаха при жестока катастрофа в Германия, са жители на Казанлък. Инцидентът е станал по път B236 (между немските градове Lenhausen и Finnentrop, провинция Северен Рейн – Вестфалия) около 5:40 часа в петък, където са се сблъскали лек автомобил „Ауди“, шофиран от нашенец, и БМВ, зад чийто волан е бил 59-годишен местен жител. Тримата пътуващи в аудито, което е взето на изплащане, са починали на място, водачът на другата кола е откаран в болницата в изключително тежко състояние. Катастрофата е станала при мокър път и мъгла, българите са пътували към мястото, където работят като дърводелци.
Пасторът на евангелската църква в Казанлък Димитър Банев уточни, че става въпрос за двама братя и техен първи братовчед, които си вадели хляба в Германия от лятото на 2018 година. Зад волана е бил 31-годишният Иван Асенов, на предната седалка е бил брат му Тодор, а на задната – първият им братовчед Демир Върбанов (19 г.).

Вестта за гибелта на тримата покруси казанлъшкия квартал „Кармен“, където живеят родителите на братята. Само преди седмица при тях се завърнала и бременната съпруга на Иван, коментира пасторът. Тук все още не знаят подробности за трагичния случай, според публикации в немските електронни медии преди удара БМВ-то е изпреварило друга кола, ударът е станал в насрещното платно. Пътят е бил затворен часове наред, в разчистването са участвали множество специализирани автомобили, включително и хеликоптер. Пастор Банев очаква телата да пристигнат в Казанлък през седмицата, с това се ангажирал българин, който имал специализирана транспортна фирма в Германия. И тримата са били с редовни документи.

Христо ХРИСТОВ

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж