Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Сребра Касева, началник кабинета на кмета на Казанлък: Общината беше единствения участник на срещата на държави от ЕС в Берлин по въпроси за съхраняване на културата и културното наследство и връзката им с градската среда

Сребра КасеваОбщина Казанлък беше единствения участник на срещата на държави от ЕС в Берлин по въпроси за съхраняване на културата и културното наследство и връзката им с градската среда. Това каза за сутрешният блок „Добро утро България“ на Радио „Фокус“ Сребра Касева началник кабинета на кмета на Казанлък на Казанлък.

Тя допълни, че за общината това е голямо начало и признание на забележителностите на Казанлък. На проведената първа среща участниците са споделили културно-историческото си наследство, както и проблемите, които стоят пред съхраняването им. „Този проект е насочен към обмяна на добри практики между отделните градове и отделните държави и споделяне на опит в различните сфери така, че градът, който има по-добър опит в дадена насока да може да помогне със своите възможности и с пътя, който вече е извървял, на всички останали, които не са запознати с този проблем или пък с начина на решение на дадения въпрос. След тази първа среща предстои друга, на която всеки ще представи своите виждания за съхраняването на културно-историческото наследство. Позициите ще бъдат обединени и глобализирани, като така ще се насочи вниманието към въпросите, по които ще се работи в бъдеще“, поясни тя. Сребра Касева каза още, че на срещите ще се говори за влиянието на урбанизацията и замърсяването на въздуха върху културното наследство.

Елеонора Чолакова

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: