Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем непълнолетно момче за опит за умишлено убийство

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМА

На 14.03.2019 г., от Районно управление на МВР-Чирпан във връзка с получен сигнал, по реда на чл.212 ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс с извършване на оглед в с. Черна гора, община Братя Даскалови, област Стара Загора е започнато досъдебно производство за направен опит за умишлено убийство на 50-годишния Г. Д. от същото село – престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК.
Надзора и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След извършване на първоначалните неотложни действия по разследването и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от органите на МВР, на същия ден е установен извършителят на деянието – 16-годишния Д.Д.

Предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от Наказателно процесуалния кодекс, на 15.03.2019 г. разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Днес, 15.03.2019 г., Д.Д. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК от Наказателния кодекс – за опит за умишлено убийство на Г.Д., която деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини, и същият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. В този срок Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Д.Д.

Пострадалият е настанен за лечение в Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ гр.Стара Загора, с опасност за живота.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 17.05.2019

Автобусно разписание:Виж