Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Превишената и несъобразена скорост е основната, най-често срещана причина за загуба на управление на МПС

Превишената и несъобразена скорост е основната, най-често срещана причина за загуба на управление на

В Областна администрация се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението, председателствано от областния управител Гергана Микова. В заседанието взеха участие зам. областният управител Димитър Драчев, комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция“, представители на ОД МВР и на общините.

По първа точка от дневния ред бе приет и гласуван отчетният доклад на Областната комисия за изтеклата 2018 г.

Статистиката показва, че през 2018 г. в региона са регистрирани 1390 пътнотранспортни произшествия, при които са убити 36 и ранени 456 души. В сравнение със същия период на миналата година тежките ПТП са с 9 по-малко, убитите – са с 9 по-малко, ранените са  с 11 повече.

Превишената и несъобразена скорост е основната, най-често срещана причина за загуба на управление на МПС, при която са настъпили 488 пътнотранспортни произшествия, при които 21 граждани са загубили живота си, а 150 са получили специализирана медицинска помощ след наранявания.

Превишената и несъобразена скорост е основната, най-често срещана причина за загуба на управление на

Превишената и несъобразена скорост е основната, най-често срещана причина за загуба на управление на

Според статистиката, ПТП, настъпили вследствие на неправилно движение на превозните средства по пътното платно, са 451 с 9 загинали и 121 ранени, при отнемане на предимство – 241 ПТП с 6 загинали и 137 ранени. Алкохолът и другите упойващи вещества, като  фактори с тежки последствия, са причини за 49 ПТП с 15 ранени граждани.

По дни от седмицата най-сложна е била обстановката по безопасността на движението в петък – 74 ПТП с 4 убити и 93 ранени, във вторник – 52 ПТП с 4 убити и 58 ранени и в неделя – 51 ПТП с 11 убити и 70 ранени.

Членовете на Областната комисия по безопасност на движението приеха и План-програма за ограничаване на пътнотранспортните произшествия и повишаване на безопасността на движение през 2019 г. Тя е насочена към реализиране на поставената в стратегическите документи цел - намаляване на жертвите на пътнотранспортните произшествия. Програмата предвижда увеличаване на проверките за използване на предпазни колани, за употреба на алкохол и упойващи вещества, за шофиране с превишена скорост, както и засилване на контрола върху пешеходците, нарушаващи правилата за движение.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: