Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишен младеж за извършен грабеж

Районна прокуратура-КазанлъкПо искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  С.С., на 17 г., привлечен като обвиняем за това, че на 8 срещу 9 април 2019 г., в гр. Казанлък, в съучастие с друг непълнолетен - на 15 г., са отнели чужди движими вещи  - мобилен телефон, кутия цигари и запалка от 73-годишен мъж, като са употребили за това сила - престъпление по чл.198 ал.1 вр.с чл.20 ал.2 вр.с ал.1 вр.с чл.63 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че на 8 срещу 9 април 2019 г., около полунощ, по централна улица в гр. Казанлък, 73-годишен мъж се прибирал към дома си. Там се намирали и непълнолетните лица, извършители на деянието, в компанията на други младежи. Като видели мъжа, двамата извършители решили да го ограбят. Нанесли му удар в областта на тила и го съборили на земята. Мъжът се опитал да се изправи, но отново бил блъснат. Обвиняемият С.С. сложил кърпа върху устата на пострадалия, за да не вика. Двамата пребъркали джобовете му, като взели мобилен телефон, кутия цигари и запалка.

С постановление на Районна прокуратура –Казанлък, С.С. е бил задържан за срок от 72 часа. Най-тежката мярка за неотклонение спрямо непълнолетни лица се взима в изключителни случай, но предвид степента на обществена опасност на престъплението и дееца – обв.С.С., съдът счете искането на Районна прокуратура – Казанлък за основателно. До момента С.С. е четирикратно осъждан за извършени умишлени престъпления против собствеността. През декември 2018 г. е бил освободен от Поправителен дом -Бойчиновци след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ от 1 година и 4 месеца. Спрямо него са били налагани възпитателни мерки.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза и др.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 14.06.2019


Автобусно разписание:Виж