Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Наше момче в американското посолство по повод литературен конкурс

Наше момче в американското посолство по повод литературен конкурс С нови награди и участия могат да се похвалят учениците от клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" - Казанлък. Лъчезар Йорданов на 15 год. спечели първо място в Националния литературен конкурс, посветен на толерантността и преминал под патронажа на Американското посолство в България. Част от наградата на участниците беше гостуване в посолството и среща - разговор с посланика, на която Лъчезар блесна и с добро владеене на английски език. Той е поканен да участва в проекти и други бъдещи мероприятия, организирани от  Американското посолство в България.

Две "светлинки" са отличени в Международния конкурс "Млади таланти", организиран от НДД, гр. София и включен в календара на МОН. Това са седем годишната София Людмилова и Геновева Трифонова на 11 год.

От Националният конкурс "Да уловиш звезда", с второ място е удостоен Кирил Димов на 14 год. А от Националния конкурс "Христос Возкресе, радост донесе", отново второ място донесе Борис Йовчев на 9 год. Девет годишната Милла Рачева е класирана на второ място в Националния конкурс "За хляба наш", който също е включен в календара на МОН, за закрила на деца с изявени дарби.

На светлинките им предстоят и поредица от премиери, посветени на месеца книгата и насърчаване на четенето при децата и младежите.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: