Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Кметът на Казанлък посрещна представители на 12 руски региона и туроператори

Кметът на Казанлък посрещна представители на 12 руски региона и туроператориГалина Стоянова приветства високопоставени гости от 12 руски региона и туроператори днес в Музея на розата в Казанлък. Градът на розите и на тракийските царе е включен в опознавателен маршрут за посещения, заедно с Велико Търново и Стара Загора. „Много се радвам, че сте имали възможност да посетите Шипка, както Паметника на свободата на върха, така и храм-паметника „Рождество Христово“, защото за Казанлък това е много важно историческо място.“, приветства Кметът на община Казанлък руската делегация. „Казанлък е част от боевете в Руско-турската Освободителна война и тук живеят много признателни българи, които и днес си спомнят за героите с благодарност и с голямо умиление посрещат руските гости, както и ние правим това.“, каза Галина Стоянова. Тя разказа за над 20-годишното приятелство с  побратимения руски град Толиати, за националния символ на България – роза Дамасцена, която се отглежда в красивата Долина и световноизвестното розово масло, за древната история в региона, както и за икономическите постижения на Казанлък: „ Тук е икономическият ентър на страната в сферата на военното производство, машиностроенето и хидравликата.“, обясни Стоянова.

Кметът на Казанлък посрещна представители на 12 руски региона и туроператори

Кметът на Казанлък посрещна представители на 12 руски региона и туроператори23 високопоставени представители, сред които министри, ръководители и членове на туристическите администрации на Руската федерация гостуват в България по повод наскоро провелата се във Велико Търново Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма за развитие на регионите. Културният туризъм – традиции и бъдеще“, която цели  да насърчи туристическите пътувания между страните.

Високопоставените руски посетители получиха сувенири за спомен от Долината на розите и на тракийските царе, разгледаха Музея на розата, за да се запознаят с историята на традиционното розопроизвоство в региона и покана от Кмета да посетят отново Казанлък по време на Фестивала на розата 2019, който предстои в началото на месец юни.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: