Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложба "Отвъд мегапикселите"

На 14 май от 18:00 часа в Художествена галерия - Казанлък се открива изложба "Отвъд мегапикселите", която ще можете да разгледате до 29 май 2019 година. В изложбата са представени 50 Арт фотографии на 4-ма автори от Бургаска фотографска общност:

Етелка Пирева
Родена на 9 юни в Пловдив. Завършва българска филология. Работи като журналист, университетски преподавател, фоторепортер в електронни новинарски сайтове. Член на Съюза на българските журналисти. От 9 години Етелка Пирева е член на БФО - Бургаска фотографска общност и има участия в над 30 изложби, конкурси и пленери в България: "Приказки за Ева", "Бяло", "Черно-бяло", "Бургас около мен", "Месец на розата", Месец на фотографията - София, "Кой както я нареди" - КАЗАНЛЪК, "АРХИДЕИ", "МОИТЕ ОЧИ - ТВОЯТ СВЯТ" и др. Има награди от конкурса "Един солен ден", номинации от международни биеналета в Габрово и Миниарт - Русе.  Участва в изложбите "Шарено", Къркларели, Турция и "България през моя обектив", Виена, Австрия.
Творческите интереси на авторката са в областта на поезията и фотографията - фоторепортаж, стрийтфотография и минимализъм.

Бети Пирева
"Родена съм на 26 ноември 1993 година в Бургас. Зимата живея в София, където уча журналистика. Лятото се старая да бъда вкъщи, на морето - най-голямото вдъхновение за мен. Също като моята майка обичам да снимам и това с времето се превърна в нещо повече от хоби. Занимавала съм се и с рисуване, но магията в улавянето на точния момент и намерена емоция във фотографията ме заплени. През 2016 година станах най-младият член на Бургаска Фотографска Общност. От тогава участвам в редица изложби заедно с големи професионалисти и някои от най-добрите любители фотографи. Годишните изложби на БФО, ежегодните "Приказки за Ева", "Бяло", "Усещане за черно и бяло" и много други са важна част от културния афиш на Бургас. "Отвъд  Мегапикселите" е изложба, която приех като предизвикателство и представям десет мои фотографии, които по-добре ще Ви запознаят с мен! "

Константин Костадинов
Натурален Бургазлия, Електроинженер по образование и професия. Снимам като любител от края на 70-те така и до сега. И от тогава познавам магията в тъмната стаичка. Главно съм се учил сам, с много гледане на снимки, успешни и неуспешни опити, четене и безсънни нощи. Дигитализацията ме улесни, но не промени любимите ми жанрове: абстрактно, конструкциии и минимализъм. Самото натискане на спусъка не прави фотография. Това го може всеки. Трябва да видиш кадъра в главата си и тогава да натиснеш спусъка. Ако трябва да дефинирам какво за мен е фотографията – това е споделяне на мига. Мигът, който съм видял и усетил.

Тодор Динев

Роден на 25.03.1964г. гр. Бургас. Завършил средно образование ТИХ „Ак. Зелински“. Занимава се с фотография от 35 години. Работи в областта на: портретa, пейзажа, стрийт фотография и колаж. От 1987г. до момента автора има над 15 самостоятелни изложби в Бургас, София и други градове на страната. Участва в множество групови и кураторски изложби в България и Турция: като „Джазопис“, „Бяло“ и други.
-Самостоятелна изложба на музикален фестивал „Жълти павета“ по покана на Теодосий Спасов.
-Биенале „Приятелио на морето“, гр. Бургас – 2008г. ; 2016г. ; 2018г.
-Международно Биенале в Дома на „Хумора и Сатирата“ гр. Габрово – 2011г. ; 2013г. ; 2015г..
-Международно Биенале „Малък формат“ гр. Русе – 2013
-Международна изложба „Кукерлания“ гр. Ямбол – 2016г. ; 2017г. ; 2018г.
-Поощрителна награда от месец на фотографията гр. София.
-Номинация от международна изложба от Биенале в Дома на „Хумора и Сатирата“ гр. Габрово- 2013г.
-Авторски колажи използвани за изработка на новия албум на Ангел Заберски – син.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: