Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 19-годишен младеж за грабеж

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.М., на 19 г. привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 9.05.2019 г., в гр.Стара Загора,  отнел чужди движими вещи – найлонова торбичка, съдържаща портмоне с парична сума от 20 лева, връзка с ключове и мобилен телефон от владението на другиго – 76-годишна жена, като употребил за това сила - престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 9.05.2019 г., в гр. Стара Загора,  обвиняемият Б.М. се разхождал и срещнал пострадалата свидетелка в района на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.  Тя била закупила лекарства и се насочила към дома си, който се намирал в централната градска част.  Свидетелката носела в найлонова торбичка портмоне с пари, ключове и мобилен телефон. Обвиняемия видял 76-годишната жена, настигнал я и със сила отнел найлоновата торбичка и намиращите се в нея вещи, след което избягал в посока към кв. „Лозенец“. При проведени в неотложност процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели обвиняемият бил установен и задържан.

Обвиняемият Б.М. е криминално проявен и осъждан. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Б.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: