Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Дамян Стоев, Тома Вълков, Христиана Харалампиева и Адриана Узунова с нови престижни награди

Учениците на Елена Юлиянова завоювали 21 ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ

Учениците от клавирния клас на Елена Юлиянова в СУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” град Казанлък продължават невероятно успешен творческия сезон, за пореден път доказвайки високата си класа на Национални и Международни конкурси в страната.
На 18 май 2019 година в град Бургас се проведе Дванадесети Национален конкурс за изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори  „Бъдещето на България”. Конкурсът е посветен на 24 май – Ден на Славянската писменост и Българска просвета и култура и се проведе с подкрепата на Областна администрация –Бургас, Община Бургас и Регионално управление на образованието – Бургас.

Благородната мисия на конкурса е той да бъде Форум за изява на млади дарования и техните преподаватели – музикални педагози и да предостави възможност  за обогатяване на музикалната култура на талантливите изпълнители на клавирни творби чрез докосване до Българското музикално изкуство.

Конкурсът се проведе в концертната зала на Областна администрация Бургас, а изпълненията на участниците бяха оценявани от журито, включващо видни професионални музиканти и общественици с председател композитор Красимир Милетков.

Блестящо представяне на конкурсната сцена на възпитаници от клавирния клас на Елена Юлиянова Тома Вълков и Дамян Стоев предизвика възторжени отзиви на специалистите и високите оценки на журито.

С Първа  награда и Специална награда на Детското жури в пета възрастова група беше удостоено конкурсното изпълнение на 11-годишен талант Дамян Стоев.

Специална награда, която е най-високото отличие в Четвърта възрастова група и, отново, Специална награда на Детското жури завоюва 9-годишният млад пианист Тома Вълков.

Специална награда беше връчена и на техен музикален педагог - г-жа Елена Юлиянова.

С отлично представяне  на Международен конкурс се бележи и участието на Христиана Харалампиева и Адриана Узунова на „Третия международен конкурс за камерни ансамбли и индивидуални изпълнители Боровец 2019”.  

Втора награда в трета възрастова група в конкуренция с представители от музикални училища в страната спечели 16-годишната изявена пианистка Адриана Узунова. Единствената  Първа награда в първа възрастова група завоюва 9-годишната очарователна и талантлива Христиана Харалампиева.

Конкурсът се проведе от 17 – 18 май в Курортен комплекс  Боровец и е под почетния патронаж на Областния управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров. Конкурсната програма дава възможност на участници от специалности пиано, акордеон, китара, пеене и оркестрови инструменти / струнни и духови / да покажат постигнатото за своята възрастова група в трудния път в изкуството. А красотата на ”Великата Рилска Пустиня” вдъхнови участниците в различните категории да дадат най-доброто от себе си и да сътворят истински музикален празник.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: