Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

50 години ДГ №15 “Звънче“ – перфекционист във всичко!


Детска градина „Звънче“ тържествено отпразнува своя 50-годишен юбилей с красив детски концерт на сцената на Дом на културата „Арсенал“. Кметът на община Казанлък поздрави екипа на детското заведение, родителите и децата: „Да сте здрави, много всеотдайни към детската градина, помагайте си!“, пожела Галина Стоянова. Тя посочи две важни неща, които е научила от директора - г-жа Дешка Карагенска през годините: винаги да почиташ своите предшественици, да се отнасяш с уважение към тези, които с труда си са писали историята на днешния юбилей и посочи сред публиката предишния директор - г-жа Станчевска, която е дала 37 години от живота и труда си на детската градина. „Второто е перфекционизмът във всичко, да търсиш най-доброто, най-красивото и да го покажеш по най-добрия начин. ДГ „Звънче“ винаги е била перфекционист във всичко,което прави!“, заяви Стоянова. Тя връчи на директора Почетен плакет на Казанлък и Поздравителен адрес, а заместник-кметът по образование Лилия Цонкова подари пъстър букет.
Карагенска благодари на Галина Стоянова и нейния екип за позитивното отношение към образованието в Казанлък, за обновените училища и детски градини, с което е създала модерни условия за работа в образователната система.„С признателност и благодарност към високоотговорната им и достойна мисия“ от името на Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан грамота и орден „Свети апостол Карп“ връчи на рождениците архиерейският наместник в Казанлъшка околия отец Петко Мотев. Неговата дружба с живота на „Звънче“ датира от далечната 1997г., когато той лично участва в освещаването на детската градина. В Поздравителния адрес Дядо Киприан пожелава: „Да отстояват християнските ценности, в размирни времена на всички идентичности!“. Старозагорският митрополит отбелязва: „Родната ни Църква оценя по достойнство всеки труд в подкрепа на народа ни, на нашите братя и сестри, и на спасителната ни вяра.“.

Отличието „Свети апостол Карп“ бе учредено през 2017 година с решение на Светия синод на Българската православна църква по предложение на старозагорския епархийски съвет.

„50 години са достатъчно време да се изгради една институция и нейните ценности.“, сподели с гостите на тържеството директорът Дешка Карагенска. В детската градина сега грижи получават близо 200 деца от 35 човека персонал. Тя описа историята на „Звънче“ като „детска глъч, усмивка, успехи, гордост и професионализъм“. „Детството е самоценност, неповторимо. Затова децата трябва да го изживеят безгрижно и щастливо.“, каза Карагенска преди началото на детската феерия на сцената.

Пресцентър на община Казанлък

Галерия снимки: 20.05.2019 - 50 години ДГ №15 “Звънче“ – перфекционист във всичко!

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: