Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Международният фолклорен фестивал е престижно събитие

Международният фолклорен фестивал е престижно събитие, част от програмата на ежегодния Фестивал на розата, организиран от Община Казанлък. МФФ е с дългогодишна история, в който през годините са участвали групи от всички краища на Европа и света. След кратко прекъсване, през 2013 година, провеждането на фестивала е възобновено от Кмета на Община Казанлък– г-жа Галина Стоянова.
Тази година във фестивала ще участват ансамбли от побратимените на Казанлък градове – Кацаго Сан Мартино, Италия; Дзинан, Китай; Димотика, Гърция; Кочани, Македония; Толиати,Русия и Блида, Алжир.За първи път във фестивалната програма ще вземат участие представители на Стеенокерзел, Белгия.

Участниците във фестивала ще играят на централния площад и ще дефилират по улиците на града, като показват изкуството си. За финал ще се включат в празничното карнавално шествие.

Заповядайте в рамките на три последователни дни - 31.05 – 02.06. 2019 г. /петък, събота, неделя/ да се насладите на народни танци и изпълнения от всички краища на света. На 31 май от 17:00 часа съставите от фестивала ще дефилират по централните улици на града, а в 17:30 на площад "Севтополис" ще бъде официалното откриване на фестивала и стартът на концертната програма. В съботния ден фестивалното дефиле ще тръгне в 17.00 часа от парк "Розариум", следва концерт на площад "Севтополис". Закриването на фестивала ще се състои в неделя, 2 юни от 9.30 часа сутринта, отново на площада.

"Международният фолклорен фестивал е един прекрасен повод да срещнем приятели, да им разкажем за омайната роза и за безценното розово масло, да им покажем Долината, но и да научим повече за техните традиции и обичаи, за техните празници и фолклор. Това е и повод за изграждане на приятелства  и контакти, които продължават напред в годините и сближават нашия град с побратимените градове от цял свят. Истински мост между културите и хората!"- казва директорът на Общинска библиотека "Искра", Анна ожухарова."Благодаря на неуморния екип на Общинска библиотека "Искра", организатор още от февруари месец, отговарящ за логистиката, съпровождането на формациите и цялостното протичане на фестивалната програма"- допълва тя.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: