Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

116-ти празници на розата в Казанлък

С празничен водосвет отслужен от Старозагорския митрополит Киприан в съслужие със свещеници и тържествен ритуал по издигане на националното знаме на централния площад „ Севтополис” бе поставено началото на поредицата от събития в програмата за отбелязване празника на Казанлък. Празникът на града, който по традиция се отбелязва първата седмица на месец юни, ежегодно е част от Фестивала на розата.


Free Joomla Extensions

Приветствие към казанлъчани и гостите на града поднесе новоизбраната царица Роза - Вероника Кръстева, като им пожела здраве, дълголетие и красиви моменти в Долината на розите.

„Няма друго място в България, където да е събрано в едно природното величие и красота, историята и културата, таантливите хора и всички възможни културни събития, които да се случват на това място. Това е нашият Казанлък и за него казваме, че много хора, които не са идвали тук и не живеят в Розовата долина, биха казали, че това са думи на местен шовинизъм. Но казанлъчани знаем, че това е опровергано от всичките български и световни автори, които са посещавали Долината през вековете и са написали своите възхвали в разказите, пътеписите и съчиненията си за нашата Казанлъшка долина и нейната неземна красота”, това каза в приветственото си слово при откриване на празниците кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Тя подчерта, че казанлъчани имат привилегията да се родят и живеят в този рай, отговорностттта да обичат, възхваляват и пазят и да работят за просперитета на Долината на розите. Стоянова призова казанлъчани не само да носят Казанлък в сърцата си и да работят за него, а когато мислят за този град, да бъдат единни и обединени: „ Нека ни съюзява любовта и желанието този град да предадем на нашите деца и поколения богат и величествен, пред който целият свят ще се диви.”
В празничната програма на площад „ Севполис” участие взеха мажоретните състави на Средно училище „ Екзарх Антим I” и Детска градина „ Звънче”.

Сред официалните гости на събитието бяха народният представител Борис Кърчев, Областният управител на Стара Загора Гергана Микова, председателят на общинския съвет Николай Златанов, общински съветници, представители на побратимени на Казанлък градове от Италия, Гърция, Франция, Белгия.

Галерия снимки: 31.05.2019 - 116 празници на розата в Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: