Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

РАЗТЪРСВАЩИЯТ СПЕКТАКЪЛ „ДАМА ПИКА“ ЩЕ ГОСТУВА НА СТАРА ЗАГОРА

РАЗТЪРСВАЩИЯТ СПЕКТАКЪЛ „ДАМА ПИКА“ ЩЕ ГОСТУВА НА СТАРА ЗАГОРА

Наричан „титаничен” „жесток” или просто „завладяващ”, спектакълът „Дама Пика“ на пловдивския Куклен театър е представлението, разтърсило и все още разтърсващо умовете и сърцата, както на професионалистите, но и на зрителите от 2016 та до днес. Истинско постижение в областта на сценичните изкуства! Носител на Икар! „Дама Пика” ще бъде представена в Драматичен театър „Гео Милев”, Стара Загора на 17 юни 2019 г /понеделник/, от 19.00 ч.
Това е спектакъл, чрез който можете да се почувствате - човек на 21 век! Въпреки че е по небезизвестния Пушкинов роман “Дама пика” (1834) чрез зашеметяващата игра, артистите по сцената ще Ви въвлекат в борба за човешката душа. Пластичност, танц и владеене на тялото които перфектно се съчетават със сценичната машина на сценографа Мариета Голомехова. Всички спектакли на режисьора Веселка Кунчева се превръщат в събития.
„Дама Пика” е титаничен заради внушението което постига спектакъл.
Подобни постановки са за възхвала и удоволствие на ЗРИТЕЛЯ! Не пропускайте да се насладите на истинското майсторство.

ДАМА ПИКА
„СТРАСТТА КЪМ ИГРАТА Е НАЙ-СИЛНАТА СТРАСТ.” А.С. ПУШКИН.
По А. С. Пушкин
СЦЕНИЧЕН ВАРИАНТ: Ина Божидарова и Веселка Кунчева
РЕЖИСЬОР: Веселка Кунчева
СЦЕНОГРАФ: Мариета Голомехова
АСИСТЕНТ СЦЕНОГРАФ: Едуардо Планас Абарка
МУЗИКА: Христо Намлиев
ХОРЕОГРАФ: Стефан Витанов
УЧАСТВАТ: Пламен Димов, Полина Христова, Мария Димитрова, Живко Джуранов, Велизар Евтимов, Михаела Андонова, Наталия Василева, Ева Данаилова, Александър Караманов
СНИМКИ: Иван Дончев / Гергана Дамянова
АТЕЛИЕТА: Гергана Стаматова, Елица Маринова, Елина Иванова-Минчева, Ангелина Ризова-Янакиева, Веско Гърков, Гергана Мантарлиева, Никола Бозаджиев
ОПИСАНИЕ
Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим и да се домогнем до щастие, любов, реализация, власт. Тази игра завихря в нас желанията. Това е темата, която изследва екипът на спектакъла. Желанията, които бавно набъбват, завладяват ни, подчиняват ни и накрая ни засмукват в стихията си, за да ни изплюят обратно - обезобразени и деформирани подобия на човешки същества. Или желанията потиснати, стаени, премълчани от страх и неувереност, които ни оставят да предъвкваме рутината на сивото си ежедневие в очакване за мистично спасение. Какво е човекът, разпнат между силите на мрака и светлината?
„Дама Пика“ е спектакъл за спасението и проклятието, разкъсващата страст и фалшивото смирение.

СПЕКТАКЪЛЪТ Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДА “ПЛОВДИВ” В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА, В РАЗДЕЛ ТЕАТЪР 2016 И НА НАГРАДА ИКАР ЗА РЕЖИСУРА.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ - 70 мин.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ВЪЗРАСТ - от 14 години

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: