Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже за серия от кражби

Съдебна палата

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.С., на 19 г., и Д.А., на 29 г., за извършени кражби при продължавано престъпление и рецидив.
На К.С.  и Д.А. са предявени обвинение за това, че в периода 26.02.2019 г. – 04.08.2019 г., в гр. Крън, общ. Казанлък,  в условията на продължавано престъпление – на три пъти и в условията на опасен рецидив за Д.А., в съучастие като извършители са отнели чужди движими вещи –  хранителни продукти  и пари – сумата от 350  лв., всичко на обща стойност 508  лв., от владението на М.Т.,  моторен трион, на стойност 440 лв. от владението на Р. А., черна чантичка,  черен, кожен партфейл, ведно с лични документи,  прожектор, цифров фотоапарат, усилвател,  флашки, мобилен апарат, флекс, бормашина, машина за шлайфане, велосипед е др., на обща стойност около 2000 лв., от владението на В. М., без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл. 196, ал.1, т. 1 вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.29, ал.1 б.“б“ от Наказателния кодекс.

Обвиняемите К.С. и Д.А. са влизали в домовете на различни граждани и са отнемали  вещи. По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителите му. Обвиняемият Д.А е   осъждан /3 присъди/ за престъпления против собствеността, а К.С., на 19 г., е осъждан два пъти като непълнолетен за извършени кражби.

Определението не е обжалвано и е влязло в законна сила.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: